Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αργολίδα

Kινητοποιήσεις σήμερα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας  1.30 μ.μ.στις αντίστοιχες διευθύνσεις και του  ΠΑΜΕ το βράδυ στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο. (Φωτογραφίες και βίντεο και από τις δύο κινητοποιήσεις στο τέλος)
Στην παράσταση διαμαρτυρίας τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και σε προσπάθεια αύξησης του ωραρίου στην εκπαίδευση. 
Συγκεκριμένα:
  • Καταργεί τον χαρακτηρισμό της ώρας σίτισης ως διδακτική ώρα!
  • Νομοθετεί νέα «καθήκοντα» στα πλαίσιο του εργασιακού ωραρίου που σχετίζονται άμεσα με την υλοποίηση μιας σειράς αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (π.χ. αξιολόγηση – αποτίμηση, υλοποίηση του σχεδιασμού για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου κ.α.).
  • Προβλέπει την υλοποίηση εκτός διδακτικού ωραρίου «..εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών..» ανοίγει δηλαδή το δρόμο για πέρασμα εκτός διδακτικού ωραρίου μιας σειρά κρίσιμων παιδαγωγικών διαδικασιών όπως για παράδειγμα η ενισχυτική διδασκαλία .
  • Παγιώνεται μια πραγματικότητα που λέει ότι στο σχολείο δεν χρειάζεται βοηθητικό προσωπικό (π.χ. τραπεζοκόμοι, γραμματεία κ.τ.λ.) και ο εκπαιδευτικός – πολυεργαλείο θα τα κάνει όλα.
  • Ανοίγει ο δρόμος για την ενοποίηση του διδακτικού με το εκπαιδευτικό ωράριο, ενώ προστίθενται καθήκοντα που κάθε άλλο παρά διοικητικά είναι. 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ.







ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Χαιρετισμός από Διαλιάτση Νικόλαο, δάσκαλο, μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου